Aan wie geef jij je gegevens

Een SSL certificaat geeft aan dat een site veilig is. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het gaat hier om een bestand dat ervoor zorgt dat er tussen een internet browser (zoals; Chrome of Internet Explorer) en de server van de website die jij bezoekt een veilige verbinding is. Door te zorgen voor een veilige verbindingen kunnen inlog- en betaalgegevens, wachtwoorden, rekeningnummers, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig ingevoerd worden.

Aan de link kun je zien of een site een SSL certificaat heeft of niet. Begint een link met https:// dan is de website beveiligd. Verder kun je het zien aan een slotje die je voor of achter de URL ziet staan. Zeker belangrijk om op te letten wanneer je gegevens via bijvoorbeeld een contactformulier wilt sturen of bij het doen van een betaling van een online aankoop.

Wat is het gevaar van een site zonder beveiliging van SSL
Surf jij op een site die niet beveiligd is met SSL en je laat gegevens achter zoals bijvoorbeeld je naam, adres en e-mailadres, dan is er een kans dat deze in verkeerde handen vallen. Je persoonlijke gegevens zijn dan toegankelijk voor anderen en kunnen door deze personen gebruikt worden, met alle gevolgen van dien. Stel je voor wat er kan gebeuren wanneer het om online bankieren gaat. Bij een onveilige site bestaat de kans dat jouw betaalinformatie gebruikt wordt door derden. Het is dus belangrijk dat sites een goede beveiliging hebben. Let hier als bezoeker ook goed op. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat jouw verzonden gegevens veilig aankomen bij de webserver van de site die jij bezoekt.

Hoe zit het met je eigen site
Heb jij een eigen website. Dan is het ook belangrijk om te kijken of jouw site een SSL certificaat heeft. Ben je er niet zeker van of heb je een certificaat nodig? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Het hebben van een SSL certificaat levert naast het aanbieden van een veilige site aan je bezoekers ook een beter vindbaarheid van je site op. Google plaatst sites met een SSL certificaat hoger in de zoekresultaten. Dat is mooi meegenomen.

Verplicht
Met de invoering van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) is het noodzakelijk om je website goed op orde te hebben. Wanneer je dit niet doet riskeer je een boete. Deze kan hoog uitpakken. Websites en webshops die gebruikersgegevens verwerken zijn verplicht om een SSL certificaat te hebben. Er wordt van je verwacht dat je passende technische en organisatorische maatregelen neemt voor het veilige verwerken van persoonsgegevens. Door het toepassen van een certificaat voorkom je dat je in overtreding bent. Je geeft daarnaast je bezoekers vertrouwen en Google ziet je site als een veilige site. Heel veel redenen om dit goed te regelen.

Hulp nodig of heb je vragen? Dan kun je ons altijd bellen of mailen.

Terug