Stagiair Mees

Mijn naam is Mees Venema. Ik ben van 18 jarige leeftijd en heb als hobby het nodige gesleutel aan mijn brommers. Na het einde van het middelbare onderwijs wist ik totaal niet wat ik als vervolg opleiding wou gaan doen. Ik had daarvoor al aardig interesse voor het programmeren van kleine spelletjes in GameMaker, maar dit leek mij geen goede optie als opleiding, omdat de kans om later een baan te bemachtigen uitermate klein zou zijn. Uiteindelijk heb ik toen gekozen voor de opleiding Applicatie Ontwikkeling om toch het programmeren voort te zetten.

Tijdens de opleiding heb ik veel programmeer talen geleerd: C#, Java, JavaScript, HTML, CSS, ASP, PHP… En noem maar op. Veel van deze talen zijn het zeker waard om te leren, maar mijn interesse lag uiteindelijk bij de talen die je gebruikt bij het programmeren van webapplicaties. Denk hierbij aan: HTML, CSS, JavaScript en PHP. Later kwam er ook nog Laravel bij. Hierdoor kon ik grotere, veilige en efficiënter applicaties maken in een kortere tijd.

Nu ben ik aangekomen in het 3e en laatste jaar van de opleiding. Om dit jaar af te ronden moest ik een stage bedrijf zoeken, die mij kon voorzien met een grote eind opdracht. Hiervoor heb ik contact opgenomen met Skytz in Winschoten, en een paar dagen later kwam ik langs op gesprek.

Toen alles was goedgekeurd door beide partijen, kon ik beginnen met mijn stage! Wat mij opviel, is dat er een goede gezellige sfeer is in het kantoor, en dat ik ook echt het gevoel krijg dat ik meewerk in het bedrijf. Overal word professioneel over nagedacht, en bij problemen word er snel een passende oplossing gezocht.

Ik denk dat ik bij Skytz veel bedrijfservaring op zal doen, en zal zelf nog zeker meer ontwikkelen in de verschillende programmeer talen die hier worden gebruikt. Al met al kijk ik uit naar de komende 19 weken.

Terug